Για τα γεγονότα στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το γήπεδο Μελισσανίδη

%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1Τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της πόλης μας γίνονται μάρτυρες μιας ακόμα «ειρηνικής» εισβολής ομάδας οπαδών που καπηλεύονται το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή των οπαδών λειτουργώντας σαν προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το άλσος  και την πόλη, πέρα απ΄την επίθεση στη δημοτική αρχή με την αναγραφή συνθημάτων στο δημαρχείο και τους εκβιασμούς, επιτέθηκαν απροκάλυπτα και στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, γράφοντας συνθήματα και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους. Ουσιαστικά όμως επιτέθηκαν στο πολιτικό περιεχόμενο και τη δράση που αυτές εκφράζουν.

Για να τελειώνουμε με την υποκρισία. Η ομάδα των οπαδών κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι κωλυσιεργεί, αλλά απαγορεύει ουσιαστικά την πρόσβαση στους δύο αυτούς χώρους που βέβαια δεν αποφασίζουν για την τύχη των έργων. Εκτός και αν δεν επιτρέπεται να εκφέρουν γνώμη για τα φαραωνικά σχέδια του μεγάλου αφεντικού τους. Γιατί αυτό ουσιαστικά επιχειρούν να κάνουν. Εμείς ξαναρωτάμε:  Έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε στην πόλη μας να μπορεί να εκφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ και χωρίς ΦΟΒΟ την γνώμη του για όλα τα ζητήματα, του γηπέδου συμπεριλαμβανομένου; Αν δεν έχει, να μας το πουν και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τα σύμβολα της ΑΕΚ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, είναι λαϊκές και προσφυγικές περιοχές με δημοκρατική παράδοση. Η ΑΕΚ επίσης, υποτίθεται ότι  είναι η ομάδα των κατατρεγμένων και των αδικημένων. Όχι των περιφερόμενων οπαδών που κυνηγούν και χτυπούν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Άλλωστε επειδή εμείς είμαστε από εδώ, θυμόμαστε πολύ καλά ποιος πούλησε με το αζημίωτο την «μάνα ΑΕΚ» στην ENIC που ήταν και η αρχή του κατήφορου. Ο ίδιος που τάχα μου την σώζει, αλλά δεν διαθέτει ούτε δεκάρα για τα δεκάδες ερασιτεχνικά της τμήματα, που φυτοζωούν και τριγυρνούν ανέστια από γήπεδο σε γήπεδο.

Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Γ.Πάνου και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης μας. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελεύθερη συζήτηση και δράση για όλα τα ζητήματα καθώς επίσης και ότι δεν περιμένουμε τίποτε απολύτως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Περιφέρεια της (Α)Ρένας  Δούρου που είναι πλήρη συνεργασία και σύμπλευση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις με τη σχεδόν καθημερινή παρουσία, τις απειλητικές διαθέσεις και πρακτικές ομάδας οπαδών απέναντι στις συλλογικότητες της γειτονιάς αλλά και στη δημοτική αρχή ξεφεύγει απ’τα στενά όρια της Α.Ε.Κ. και του γηπέδου της: τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δημοκρατίας και δυνατότητας του κόσμου της γειτονιάς, των φορέων του και του κινήματος να συζητά, να αποφασίζει, να πράττει και να υπάρχει ελεύθερα εκεί που ζει και αναπνέει.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καμία μαχόμενη δύναμη της αριστεράς δεν μπορεί να σιωπά. Πρέπει με έμπρακτο τρόπο να συμβάλει μαζί με όλες τις συλλογικότητες της γειτονιάς και του κινήματος  στην υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, του δικαιώματος των λαϊκών συλλογικοτήτων να εκφράζουν την άποψή τους και να αντιπαλεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουμε για αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα στη γειτονιά που θα μπει φραγμός στις ορέξεις καταπάτησης του άλσους και άλωσης και μετατροπής της πόλης, σε ένα φτηνό διασκεδαστήριο με συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Τοπική Επιτροπή Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης

www.antarsyaif.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s