Αντίσταση στο μονόδρομο του Ευρό και της Ε.Ε.

tn

 

Η καταστροφή την οποια βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι μονόδρομος ή υπαρχει και άλλη λυση;

Είναι μονοδρομος το να αποδεχόμαστε τα μνημόνια που φέρνουν φτώχεια, ανεργεια,

εξαθλείωση ή μπορούμε να τα ανατρέψουμε;

Ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε ΕΕ-Γερμανία από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγκρουση για τη μοιρασιά από τη λεηλασία του κόσμου της εργασίας και των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από το αίμα των λαών.
Η δόση που αναμένει η συγκυβέρνηση των συνενόχων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία θα πάει σχεδόν 100% σε τράπεζες και δανειστές, είναι μια ακόμη θανατηφόρα δόση για το λαό. Μετά από τρία απανωτά Μνημόνια, το τίμημα για να δοθεί η δόση είναι το καθεστώς επιτροπείας, δηλαδή η απόλυτη εξουσία της ΕΕ και του ΔΝΤ στα ζητήματα της διάθεσης των οικονομικών πόρων και ο στραγγαλισμός κάθε δαπάνης για τις ανάγκες της κοινωνίας στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι ανάγκη να πούμε ότι ναι υπάρχει άλλος δρόμος! Όχι για την «επαναδιαπραγμάτευση» της λιτότητας, ούτε για την παραμονή στον «ευρωπαϊκό δρόμο» για την καταστροφή. Αλλά για την επιβίωση, την ανασυγκρότηση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ευρώ, έξω από την ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια. Με εθνικοποιήσεις, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, συνεταιρισμούς και αυτοδιαχείριση. Με εμπιστοσύνη ότι ο λαός θα βάλει πλάτη, στη συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή Η Αριστερά είναι αντιμέτωπη με την ιστορία. Γι’ αυτό και έχουν ιστορική ευθύνη οι δυνάμεις και οι αγωνιστές που επιμένουν ότι ο άλλος δρόμος περνάει μέσα από τη ρήξη με το ευρώ, τη ΕΕ, το χρέος,  που ξέρουν ότι η ανατροπή θέλει ξεσηκωμό και παρατεταμένο αγώνα και όχι αναμονή για το «ώριμο φρούτο» της εξουσίας, που αντιλαμβάνονται ότι χωρίς λαό οργανωμένο στους δικούς του θεσμούς δεν θα έρθει η εξουσία.

Σας καλούμε στην Eκδήλωση

Πέμπτη 13/12 , 7:00μμ

στο ΚΕΠ της Ν.Ιωνίας ,Πατριάρχου Ιωακείμ 4

με θέμα :

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.”

Ομιλητές :
Μαυροειδής Παναγιώτης/ Πρωτοβουλία ενάντια σε ΕΕ-ευρώ

Παυλόπουλος Γιώργος / Οικονομολόγος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριάδνη Αλαβάνου / Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Σηφακάκης Γιάννης / ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s