Νίκη στους απεργούς της Phonemarket

Τα τελευταία 3 χρόνια, όλοι μας, βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την μεριά του κεφαλαίου με στόχο να ξεπεράσει την κρίση του. Πλευρά αυτής της επίθεσης είναι και τα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που προκαλεί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η νέα αντεργατική νομοθεσία. Έτσι, λίγους μήνες μετά την μεγάλη απεργία των 114 ημερών των εργαζομένων της Phonemarketing η εργοδοσία επαναφέρει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ότι θα κλείσει η εταιρεία αν δεν αποδεχτούν τους όρους τους. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν ξανά απεργία την Τρίτη 30 Οκτώβρη, απαιτώντας αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή αμοιβή γι’ αυτήν.

Υπάρχουν ένοχοι: κυβερνήσεις, εργοδότες, ΕΕ και ΔΝΤ οργανώνουν την επίθεση. Στη μετά-μνημόνιο εποχή οι κυβερνήσεις, πρώτα του ΠΑΣΟΚ, έπειτα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ, και τώρα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έχουν κάνει τα πάντα σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ ώστε να καταργηθεί κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί έπειτα από αγώνες και να ξηλωθεί κάθε έννοια προστασίας των εργαζόμενων απέναντι στις ορέξεις κάθε εργοδότη.

Μαύρη εργασία, αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, εκ περιτροπής εργασία, υποαπασχόληση στο όνομα της οικονομικής τρομοκρατίας απέναντι στην τραγική αύξηση της ανεργίας, μη πληρωμή δεδουλευμένων, παράνομες απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις και άλλες αυθαιρεσίες, είναι το καθεστώς που πλέον αντιμετωπίζουμε καθημερινά σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.

Και απ την άλλη συντονισμένα τα τρομοδελτία ειδήσεων των οκτώ κάθε βράδυ απειλούν ολόκληρη την κοινωνία με τρομοκρατικά διλήμματα του τύπου Ευρώ ή κόλαση. Ενώ έχει ήδη μετατραπεί σε πραγματική κόλαση η καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που βλέπουν να τους ζητάνε να γίνουν για μία ακόμη φορά η καύσιμη ύλη προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, να διασφαλιστεί ότι η ολόκληρη η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, χωρίς ελπίδα και μέλλον για τους ανθρώπους της άλλο, παρά μόνο εκείνο της υποταγής.

 

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι φωνές αντίστασης πληθαίνουν καθημερινά. Μεγαλώνει η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου που κατανοεί πλέον ολοένα και πιο μαζικά ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για όλους μας, αν θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, είναι αυτός της ρήξης με αυτή την πολιτική. Της ανατροπής της κυβερνητικής χούντας και κάθε επίδοξου εκφραστή της ίδιας πολιτικής. Οι απεργοί της Phone Marketing δεν είναι μόνοι τους. Είναι κομμάτι ενός εργατικού κινήματος που συνεχίζει να δίνει τη μάχη, στο δρόμο που χάραξαν οι Χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Ελευθεροτυπία, στον Άλτερ, σήμερα στους ΟΤΑ και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Phone Marketing. Καλούμε κάθε σωματείο, συλλογικότητα και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και νέα να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να ενισχύσει το απεργιακό ταμείο.

Με την απεργία τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως η πολιτική των αλλεπάλληλων μνημονίων, της κυβέρνησης και της τρόικας, που στοχεύει στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξαθλίωση κάθε εργαζόμενου, δεν θα περάσει.

Καλούμε το λαό της Ν. Ιωνίας να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα τους. Η μάχη που δίνουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους δεν αφορά μόνο αυτούς. Μας αφορά όλους καθώς αποτελεί πρόβα για τη γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που με την υποστήριξη της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Όχι στις ατομικές συμβάσεις.

Χρειάζεται αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας , ώπος γίνεται με το “Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων “

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

τοπική επιτροπή Ν.Ιωνίας – Ν.Φιλαδέλφειας-Μετ/φωσης

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s