Επίθεση χωρίς έλεος; Αγώνας μέχρι τη νίκη.

    Η άτυπη κεντροδεξιά συγκυβέρνηση ( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ ) ακολουθεί ηθελημένα και πιστά την πολιτική που προστάζει η συμμαχία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ-ΕΕ-ΔΝΤ. Απολύσεις προσωπικού και ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών στο δημόσιο. Αυξήσεις στις τιμές αγαθών και προϊόντων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και επιβολή εκτάκτων εισφορών με την πρώτη ευκαιρία. Απόλυτη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Τέλος η απόλυτη επιβολή των κυβερνόντων στα φτωχά λαϊκά στρώματα περνάει και μέσα από την καταστολή ενάντια σε όποιον επιλέγει τον δρόμο της αντίστασης και της πάλης.

     Παρ’ όλα αυτά η χρεοκοπία της πολιτικής τους είναι δεδομένη και θέμα χρόνου. Θέμα χρόνου είναι όμως και η οικονομική χρεοκοπία και μάλιστα με τους όρους των τραπεζών, των πολυεθνικών της ΕΕ και του ΣΕΒ. Στην αποφυγή αυτής της χρεοκοπίας με νύχια και με δόντια αποβλέπουν οι συγκυβερνώντες με πολλά από τα μέτρα που επιβάλλουν. Μέτρα τα οποία συναντούν όλο και όλο και πιο σθεναρή αντίσταση από μέρους των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όμως μόνο η αντίσταση δε αρκεί. Η στείρα άρνηση οδηγεί στην μόνιμη άμυνα και ηττοπάθεια.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

      Είναι ώρα μαζί με την συλλογική ανυπακοή και αντίσταση να συζητήσουμε πως θέλουμε να είναι οι συνθήκες την επόμενη μέρα. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής για την επιβολή των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού. Με παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με αύξηση μισθών – συντάξεων – δημόσιων δαπανών (που καλύπτουν ανάγκες και δίνουν δουλειές) και με άγρια φορολόγηση του κεφαλαίου και κτύπημα των κερδών του, για κατάργηση των χρεών ανέργων και φτωχών στις τράπεζες. Ενιαίο 12χρονο σχολείο, Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους χωρίς οικονομικούς φραγμούς. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και το χρέος τους.

     Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή εξέγερση, που θα επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης του αίσχους, την απελευθέρωση από τα δεσμά ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, την ήττα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ. Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξει ένα ενωτικό πολιτικό μαζικό κίνημα, ένας παλλαϊκός και πανεργατικός ξεσηκωμός, που είναι αναγκαίος εδώ και τώρα! Με απεργίες διαρκείας και πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες, με καταλήψεις (όπως έχουν ήδη ξεκινήσει σε υπουργεία δήμους, σχολές και σχολεία), με μαχητικές διαδηλώσεις, με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών που θα ξεπερνούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας με δημοκρατικό συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων και συνδικάτων από τα κάτω πέρα από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

     Μονόδρομος δεν είναι τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του. Είναι ο κοινός αγώνας της νεολαίας σπουδάζουσας και μη, των εργαζομένων ελλήνων και ξένων. Είναι ο μαζικός, ανυποχώρητος και νικηφόρος αγώνας όλων όσων θίγονται απέναντι στα μέτρα εξαθλίωσης που θα φέρει την νίκη. Με απεργίες στους εργασιακούς χώρους, καταλήψεις στις σχολές και σε κυβερνητικά κτήρια αλλά και με Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές και στο Σύνταγμα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ, ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  19 – 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ  –  

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΛΥΣΗ

             ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α                  

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s