Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας


Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει στον χώρο κυρίως των εξωτερικών συνεργείων (καθαριότητα) φαινόμενα αυθαιρεσιών, λεκτικών και ψυχολογικών πιέσεων, απειλών και εκβιασμών απέναντι σε εργαζόμενες και εργαζόμενους.
Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής και η στάση του αντιδημάρχου καθαριότητας ο οποίος σαν ανακριτής – εισαγγελέας κάλεσε εργαζόμενες – μητέρες στο γραφείο του υποτίθεται  για «συνετισμό»  με ασήμαντες ή και ανυπόστατες αφορμές, εκτοξεύοντας απειλές και εκβιασμούς πέρα και έξω από κάθε δικαιοδοσία.
Σε παρέμβαση του σωματείου μας για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά και μάλιστα σε μια περίοδο που πλήττονται συνολικά εργαζόμενοι από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης – τρόικας, τις συνεχείς περικοπές και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αντιμετωπιστήκαμε με απαράδεκτο τρόπο.
Ο αντιδήμαρχος αλλά και στη συνεχεία και ο ίδιος ο δήμαρχος χωρίς καν να το συζητήσουν, συνέχισαν με κλιμάκωση των απειλών, μάλιστα και προσωπικών απέναντι στο προεδρείο και ειδικά στον πρόεδρο του σωματείου.

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα σχέδια που επιδιώκονται για το συνολικό ξεπούλημα κάθε δημόσιου
και κοινωνικού αγαθού  και κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων, τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων, το φόρτωμα νέων αρμοδιοτήτων χωρίς χρηματοδότηση, τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει ο Καλλικράτης στη λειτουργία των δήμων κ.τ.λ. προκύπτουν μεγάλα ερωτήματα σε όλους μας.
–  Πού  αποσκοπεί μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση από μια δημοτική αρχή που στις εξαγγελίες τις ήθελε σύμμαχους της τους εργαζόμενους, ή δεν ισχύει αυτό  για μέρος της;
–  Γιατί συνεχίζει να στοχοποιεί εργαζόμενους και σωματείο για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες με τις ενέργειες και επιλογές της;
– Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας με ομόφωνη απόφαση του προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτεί πλέον τέτοιες καταστάσεις. Θα μας βρουν δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι τους και θα αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα, οποιαδήποτε μορφή βίας, εκβιασμών και απειλών ασκηθεί από οποιοδήποτε απέναντι σε εργαζόμενους στο δήμο και τους νόμιμους εκπροσώπους τους.
 Η γνωστή συνταγή, πρώτα συκοφαντούμε και διαβάλουμε, στη συνέχεια απειλούμε και εκβιάζουμε και στη συνέχεια αφαιρούμε δικαιώματα και κατακτήσεις που εφαρμόζει πρώτα από όλα η αντεργατική, αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν θα περάσει εύκολα. Αν κάποιοι την ζήλεψαν και θέλουν να την εφαρμόσουν με ιδιαίτερο ζήλο ειδικά απέναντι στους εργαζόμενους στον δήμο Νεας Ιωνιας και το σωματείο τους θα μας βρουν απέναντι.
– Καλούμε το σύνολο της δημοτικής αρχής και το δήμαρχο να εστιάσουν και να αντιπαλέψουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του Καλλικράτη και το σύνολο των μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
– Να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα και να επανεξετάσει επιλογές της τώρα που είναι αρχή.

Νέα Ιωνία 11 Απρίλη 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s